Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

LIBOR

Blog
13. Prosinec 2022

LIBOR   

Děkuji vám za upozornění na tento článek, který vyšel v časopisu GOURMET  letos v řijnu a kde o mně píše jeden novinář. Bohužel popisuje věc pouze ze svého úhlu pohledu nebo si informace od pana Kolesnika vyložil evidentně po svém, když s ním dělal rozhovor pro seznam.cz.

Vážený pane Budínský,

těší mne, že Vám tak moc leží na srdci moje blaho.
Bylo skvělé Vás poznat, když jste navštívil Kyjev a my, spolu s kolegou Tomášem, jsme byli Vašimi průvodci po kyjevských trzích a restauracích. Nebo později, když jste byl přizván na náš teamový gastro výlet do Berlína.

Ke zmíněnému odstavci…

Pravda je úplně jiná, než popisujete. Odešel jsem po 20 letech se vztyčenou hlavou. Odešel jsem, abych měl více času na svoji rodinu, abych na ni měl více času než jeden víkend v měsíci. Ano, je to jen jeden z důvodů, ale.......
S panem Kolesnikem se znám přes 21 let a pojí nás vřelý a přátelský vztah. Díky němu jsem tam, kde jsem. On byl ten, kdo mne nasměroval a já se snažil mu to vracet. Byl mým rádcem, učitelem a posouval mne dál.

Ano, šéf šéfuje, vaří, vyžaduje a kontroluje kvalitu, učí, vzdělává a pomáhá svým podřízeným se posouvat dál. Možná vám uniklo to, že ihned po první vlně koronaviru jsem naskočil nazpět jako šéfkuchař do restaurace LA VERANDA, kde jsem začínal. Bohužel se nemohlo nikam jezdit, ani na Ukrajinu.  A v kuchyni jsme zůstali pouze tři kuchaři, tedy já a dva kolegové. Zatímco před covidem pracovali v kuchyni 7 lidí / 4 na směnu/, které jsem jako creative chef vedl, nyní jsme to samé museli zvládnout pouze ve třech a dvou lidech na směnu. To znamená třeba pět mnohdy více jak 14hodinových pracovních směn za sebou. V průběhu covidu se naše restaurace různě zavíraly a otevíraly. Během té doby jsem neustále pracoval v kuchyni, ať již v La Verandě nebo v Babiččině zahradě, protože personálu byl nedostatek, zatímco práce poměrně hodně. A ano, byl jsem z toho unavený. Také by možná stálo za zmínku, jak moc se moje pracovní pozice a s ní související náplň práce změnila. Z krátkodobého hlediska, proč ne…

Pokud jste chtěl zjistit více, tak si mohl dát se mnou 5 směn za s sebou po 14 a více hodinách. Zjistil byste mnoho a mnoho informací o které se mohl podělit se svými čtenáři.  Voda z uvařených těstovin, která se dává do omáčky na těstoviny. No zrovna objev Ameriky to není. Už zbývá napsat že mrkve můžete krájet na půlkolečka, když mrkev přepůlíte na podlouhlo a pak nakrájíte na plátky.

Chtěl bych Vás požádat, abyste si příště nejprve ověřil skutečnosti u dotčené osoby, než začnete změny v jejím profesním životě komentovat. Děkuji.

 

Kdo nic nedělá, nic nezkazí.
pruh