Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

KVĚTÁK - Pyré z karamelizovaného květáku

27. Září 2020

MALL TV                 Recept na moje oblíbené pyré z květáku. Určitě ho vyzkoušejte. Jen použijte mixér a pořádně ho vymixujte do hladka a propasírujte přes jemný cedník.

Odkaz na video     ZDE

Pyré z karamelizovaného květáku
50 g                slunečnicový olej
130 g              Máslo
500 g              Květák
250 g              Smetana 33%
                        Sůl

Na oleji s máslem pomalu restujte květák nakrájený na plátky do zlatova, přidejte smetanu, krátce povařte, osolte a rozmixujte do hladka. Propasírovat přes jemný cedník.

Pečený květák na másle
300 g              květák- malé růžičky
30 g                clarifikované máslo
30 g                máslo
                        sůl
                        pažitka

Na clarifikovaném másle orestujte malé růžičky květáku do zlatova. Pak přidejte máslo, opražené plátky mandlí a nakonec osolte a přidejte nasekanou pažitku.

40 g                mandle oloupané nebo plátkované

Oloupané mandle nakrájíme na plátky a v troubě opražíme dozlatova.

Petrželkový olej
100 g              olivový olej
30 g                petrželka
                        led

Olej ohřejte na 90 °C, přidejte listy petrželky, rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte přes jemný cedník do misky a misku dejte do další misky kde je led a voda

KVĚTÁKOVÉ PYRÉ MUSÍTE VYZKOUŠET. TA CHUŤ JE OPRAVDU MAGICKÁ.
pruh