KVĚTÁK - Pyré z karamelizovaného květáku
MALL TV Recept na moje oblíbené pyré z květáku. Určitě ho vyzkoušejte. Jen použijte mixér a pořádně ho vymixujte do hladka a propasírujte přes jemný cedník.
Odkaz na video ZDE
Pyré z karamelizovaného květáku
50 g slunečnicový olej
130 g Máslo
500 g Květák
250 g Smetana 33%
Sůl
Na oleji s máslem pomalu restujte květák nakrájený na plátky do zlatova, přidejte smetanu, krátce povařte, osolte a rozmixujte do hladka. Propasírovat přes jemný cedník.
Pečený květák na másle
300 g květák- malé růžičky
30 g clarifikované máslo
30 g máslo
sůl
pažitka
Na clarifikovaném másle orestujte malé růžičky květáku do zlatova. Pak přidejte máslo, opražené plátky mandlí a nakonec osolte a přidejte nasekanou pažitku.
40 g mandle oloupané nebo plátkované
Oloupané mandle nakrájíme na plátky a v troubě opražíme dozlatova.
Petrželkový olej
100 g olivový olej
30 g petrželka
led
Olej ohřejte na 90 °C, přidejte listy petrželky, rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte přes jemný cedník do misky a misku dejte do další misky kde je led a voda