Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

KURZ S OLDOU SAHAJDÁKEM

15. Září 2023
PRAKUL / PRAŽSKÝ KULINÁŘSKÝ INSTITUT /
Oldu není potřeba představovat. Skvělý šéfkuchař s michelinskou hvězdou co dokázal posunout a zmodernizovat českou kuchyni.
Byl jsem rád, že jsem měl možnost se zúčastnit jeho kurzu v Prakulu/ Pražský kulinářský institut v Suchdole/. Kde i Já působím jako lektor kurzů a poprvé jsem to viděl z druhé strany jako účastník kurzu. Chtěl jsem se vžít do opačné role, jak to prožívají účastníci kurzu.
 
A kurz to byl velice, převelice zajímavý. Kdo byl na symposiu, tak měl možnost vidět Oldovu prezentaci, kde povídal hodinu. Tady vyprávěl, ukazoval, pomáhal a radil 5 hodin. Vysvětlil svoji filozofii při vaření a vytváření jídla.
 
Kurz byl věnovaný jen a pouze zelenině. Jak se zeleninou zacházet, čistit, zpracovat beze zbytku, jak naložit zeleninu, jak si ji uchovat na delší období.
Kurz byl velice inspirativní pro všechny a všichni ochutnali 6 různých jídel, kde si každý připravil část a část připravil Olda a vysvětlil jak na to.
 
Mrkvový tatarák
Celer
Petrželová zmrzlina s hořčičnou pěnou
Lilkový řízek s okurkovým salátem
Cibule a cibule
Bramboračka / na fotce s hříbkem/
 
Olda ,,neplejtoval´´ jako v La Degustation, ale ukázal domácí vaření jinak.
 
 
Doporučuji sledovat stránky PRAKULU, aby jste viděli Oldu na kurzu.
pruh