BLANCA
2 * Michelin, Executive Chef : Carlo Mirarchi
NEW YORK
Návštěva New Yorku je pro mě vždy svátek. A tato restaurace mě dostala. Když jsem si brali taxi do Brooklynu, vůbec jsme netušili, co nás čeká. Když taxikář zastavil, několikrát jsme se ptali, jestli jsme správně na téhle adrese. Ano. Na ulici byl klub a okolo jen skladovací haly.
Vešli jsme dovnitř a zeptali se, jestli jsme tady správně. Ano, máme počkat, servis si nás přijde vyzvednout. Byl srpen, venku horko do restaurace jsem jel v tričku, s tím že se převléknu. Když jsem viděl toto, tak jsem si říkal, že to je nějaký úlet a nemusím řešit oblečení.
Za chvilku přišel pán ze servisu Blancy, který nás odvedl do jiné restaurace. Svým způsobem restaurace v restauraci.
Tam už to byla jiná káva. Rychle jsem utíkal převléknout se do košile. V emailu bylo napsané, abychom se dostavili 15 minut před začátkem rezervace. Všichni jsme seděli na baru a koukali do kuchyně. Prostor velký, prostorný. Postupně přicházeli další hosté a jen dva lidi scházeli. Přesně v 19. hodin začali servírovat menu. Vše vydávali ve 12 porcích, a jelikož dva lidi scházeli, dvě porce hned odnášeli na myčku. Zbývající dva hosté dorazili o 20 minut později. Začali od 5 chodu. Nedodělávali a ani jim nepřinesli první 4 chody.
Přesně za dvě hodiny jsme dostali celé menu. Bylo příjemné se pak dostat do kuchyně a vidět, že z druhé strany jsou velké digitální hodiny, které odměřují čas.
Rezervace je na dvě a půl hodiny a potom přijde druhý seating. Za večer teda 24 lidí. Restaurace je otevřena jen na večeře.