BISTRO PAULUS A FOUR HANDS S ROMANEM PAULUSEM
Práce
HOSTOVÁNÍ
30. Březen 2023
OLOMOUC Velice rád jsem přijmul pozvání Romana Pauluse / bývalého šéfkuchaře hotelu Alcron Praha/ na akci four hands do Bistro Paulus v nové budově Envelopa Office Center. Každý z nás připravoval 3 chody.
VEČERNÍ TASTING MENU
Smažené maki s lososem a tuňákem, wasabi majonéza
Hovězí tatarák s uzeným žloutkem, lanýžovým krémem, lískovými ořechy a křupavým kmínovým chlebem
Medvědí česnek, kroupy, vepřová nožička
Lososový pstruh, okurka, hořčice a koprový olej
Presované kachní stehno a pečené prso, pastinákové pyré, pastinák a kadeřávek
Cremeux z čokolády Gianduja, čokoládová hlína, maliny, malinový gel a křupavé čokoládové boby
Menu jsme připravovali pro 70 osob.
Celý večer jsme si spolu užili s celým týmem Bistra Paulus. Navíc jsme atmosféru zpříjemňovali komentováním každého chodu.
Pro mě to navíc byla skvělá zkušenost, vidět jak bistro funguje přes obědy. Byl to masakr. A vidět Petra Skokláska řídit kuchyň přes obědy bylo naprosto famózní.
BISTRO PAULUS Kombinuje kvalitní klasickou českou kuchyni s nápady, které načerpal za svůj profesní život po celém světě – od Rakouska, Itálie, Francie, zkušeností na zaoceánských lodích až po jižní a východní Asii.
Vše maximálně jednoduše, ale dokonale. Na jedné straně tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru. Je to taková kantýna 21. století.
Nádherně udělané místo v office budově.