Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

AMETSA WITH ARZAK INSTRUCTION

Stáže
18. Srpen 2014

1* Michelin, Executive Chef Elena Arzak, Head Chef Sergio Sanz

LONDÝN/ VELKÁ BRITÁNIE

           Restaurace se nachází v malém, ale luxusním hotelu THE HALKIN by COMO. Před Ametsou zde byla thajská michelinská restaurace. Ale jakmile se rozneslo Londýnem, že Elena Arzak která získala cenu Veuve Clicquot World’s Best Female Chef, hledá prostor pro restauraci, dostala thajská restaurace výpověď. Elena Arzak má zvučnější jméno, popularitu a dokáže přitáhnout nové hosty a více reklamy. Ale pojďme dál. Začalo to klasicky, recepce, příchod šéfkuchaře Sergio Sanz, který nás přivítal, odvedl k šatnám. Po příchodu na kuchyni nás provedl jednotlivými sekcemi a přiřadil nás na jednotlivé sekce. Z jedné kuchyně šlo jídlo jak pro restauraci, tak pro bar, na room service a i na kantýnu. Kuchyně byla velmi dobře postavená. Každý den jsme se dostali na jednotlivé sekce, což bylo skvělé. Každý den jsme se něco nového přiučili. Třeba půl dne jsem dělal pečený sušený škraloup z plnotučného mléka, skvělá zkušenost při práci s pánvičkou a sporákem. Když jsme otevřeli nějakou skříň, viděli jsme různé přípravky od Sosy, na přípravu jak molekulární kuchyně, tak jako pomocníčky při vaření. Všichni dodržovali recepty od Eleny Arzak a nikoho ani nenapadlo nic měnit. Byly posvátné. Některé věci jsou tak kultovní, že se dělají už 20 let. Během dne jsme si mohli odskočit na pauzu. Což většinou skončilo ve Starbucks s notýskem a rychle si zapsat poznámky z práce.

V roce 2018 restaurace ztratila hvězdu.

https://www.comohotels.com/en/thehalkin/dining/ametsa-arzak-instruction  

Španělská avantgadní kuchyně v Londýně. 
pruh