Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

ZVLÁŠTNÍ DOBA

21. Prosinec 2020
Letošní rok je ve znamení otevírání a zavírání gastronomie. Pro všechny lidi, co v něm pracují je to hrozná doba. A navíc jsou na to vázaný další služby a další lidé, kteří tím samozřejmě trpí.
 
Nejsme v tom sami. V celé Evropě, v celém světě jsou na tom podobně s gastronomii. Restaurace se zavírají a už vědí, že neotevřou svoje dveře hostům. Někteří se pokusí otevřít na jiném místě v jinou dobu. Ty zprávy jsou děsivé, co chodí ze světa.
 
I ty největší ikony světové gastronomie nevědí, co bude. Ale všichni hledí do budoucnosti s respektem a pokorou. Snaží se nyní připravovat jídlo pro svoje hosty domů. Prostěji, jednodušeji, ale stále se svým rukopisem, tak aby hostům zprostředkovali zážitek v téhle nelehké době.
 
Hosté na celém světě se snaží podržet svoje oblíbené restaurace objednáváním jídla, kupováním voucherů nebo darováním peněz.
Snažme se překonat tuhle dobu se vztyčenou hlavou. Každá krize, každá válka, každé epidemie, pandemie vždy jednou skončila.
 
Všichni jsme přestali servírovat jídla na talíře a zase naskočili do módu OKÉNKO, TAKÉ AWAY a ROZVOZ.
 
Pokud stále děláte svoji profesi, která je jedna z nejzajímavějších. Tak máte můj respekt. A je jedno jestli vaříte v závodním stravováním, smažíte řízky, pečete kachny nebo připravujete burgery.
 
Tak jako lékaři mají poslání zachraňovat lidské životy, tak i my máme poslání. Vařit pro lidi a dělat je šťastné. A to můžeme i přes okénkový prodej.
Každá krize, každá válka, každé epidemie, pandemie vždy jednou skončila.
pruh