Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ZLATÝ KUCHAŘ

03. Červen 2019

Anketa Zlatý kuchař odstartovala letos již pošesté. Vzorem byla od počátku pro pořádající redakci časopisu Gastro&Hotel profi revue podobná anketa, kterou vyhlašuje prestižní, německý, gastronomický časopis Der Feinschmecker.

 Redakce Gastro&Hotel oslovila gastronomické specialisty, kteří o gastronomii a restauracích píší, tedy ne kuchaře, ne manažery, ne lidi pracující přímo v restauracích nebo v dodavatelských firmách, ale novináře, foodblogery a gourmety hodnotící restaurace. Každý z nich měl sestavit vlastní žebříček deseti nejzajímavějších českých kuchařů roku 2018, určit jednoho zahraničního, jmenovat jednoho kandidáta na Objev roku, nominovat jednoho kuchaře jako Hvězdu gastronomie do Síně slávy a podruhé se letos volilo také v kategorii Zlatý cukrář. U všech měla být oceněna především invence, kreativita a originalita.

I pro letošní rok mohla do hodnocení promluvit veřejnost a zvolit svého oblíbeného kuchaře v kategorii Volba veřejnosti. Hlasování bylo spuštěno 15. dubna a tipy bylo možné posílat do 15. května na webové stránky www.zlatykuchar.cz.

 Výsledky v kategorii Zlatý kuchař 2018 

  1. Přemek Forejt (Entrée Olomouc)                                              
  2. Jan Punčochář (Grand Cru, v letošním roce U Matěje)           
  3. Radek David (La Veranda, Babiččina zahrada)                          
  4. Jiří Štift ((Sia)                                                                                   
  5. Marek Šáda (Bellevue)                                                                  
  6. Michal Göth (Miura Čeladná)                                                      
  7. Radek Kašpárek Radek Kašpárek (Field)                                    
  8. Martin Svatek (Goldie Tábor)                                                      
  9. Oldřich Sahajdák (La Degustation)                                            
  10. Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně)                                   

Umístění v dalších kategoriích:
Zlatý zahraniční kuchař: Christian Duy Chu, Levitat
Objev roku: Vojtěch Petržela, Juniorský národní tým AKC
Síň slávy: Václav Košnář, do r. 2017 Farma Košík
Zlatý cukrář: Josef Maršálek, freelence
Volba veřejnosti: Jan Kaplan, Dvůr Hoffmeister, Číčovice

Na podzim roku 2019 pak poprvé po pěti letech působení ankety ZK vyjde v tištěné verzi i ve verzi pro internet Zlatá kuchařka s představením a recepty oceňovaných kuchařů. Bude mít 140 stránek a její slavnostní křest proběhne 10. 10. 2019 na veletrhu For Gastro&Hotel v Praze-Letňanech.

Kompletní seznam všech oceněných kuchařů najdete na www.zlatykuchar.cz a na www.gastroahotel.cz.

Rád bych poděkoval všem, kteří mi pomohli k umístění v anketě Zlatý kuchař. Velký dík patří jak kolegům a kolegyním v práci, tak i všem hlasujícím.
pruh