Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

WD 50

Restaurace Spojené Státy Americké
14. Říjen 2013

1 * Michelin, Executive Chef Wylie Dufresne

NEW YORK

         Do této restaurace jsem se stašně těšil. Ještě před odjezdem do NYC jsem si prostudoval všechny restaurace a chtěl jsem jich navštívit co nejvíce. Nevěděl jsem jestli se ještě někdy do NYC podívám. Zpohledu zpátky jsem byl šílenec, jelikož jsem toho snědl za týden opravdu mnoho. Ale vraťme se zpátky k WD 50. O této restaraci jsem věděl mnoho. Projel jsem různé blogy. A s každou další informací jsem tam chtěl čím dál, tím více. Restaurace byla dokonce zařazena v TOP 100 nejlepších restaurací světa dle Pellegrina.

Tato malá a nenápadná restaurace se nacházela na ulici Clinton street, což není zrovna centrum Manhattanu.  Po vstupu jsme našli tmavou restauraci, kde byli bodovkami osvětlené pouze stolky. A co jiné ho objednat u krále moderní molekulární gastronomie, který tímto způsobem připravoval moderní americkou kuchyni. Samozřejmě tasting menu. A nechápal jsem do té doby než jsem si v roce 2018 koupil je kuchařskou knihu. Vřele doporučuji. 

Restaurace byla uzavřena v listopadu 2014 z důvodu zboření budovy a postavení nové budovy.

Pak otevřel méně honosnou a i gastronomicky méně náročnou restauraci Alder. Bohužel tu taky zavřel.

Velká škoda a tajně doufám že něco v budoucnu otevře. 

Wylie je super kreativec. 
pruh