THE LEDBURY
2 * Michelin, Executive Chef : Brett Graham
LONDÝN
V této restauraci jsem strávil před lety pár dní na stáži. Skončilo to po třech dnech, kdy jsem viděl věci neslučitelné s mými zásadami. Najdete to na FB v historii asi rok zpátky.
Přesto jsem na restauraci nezanevřel, ona je totiž skvělá. A když mi kamarád, který zde pracuje a se přesouvá na pozici junior sous chefa psal, jestli nechci přijít na jídlo. Tak jsem kývnul.
Děti mají prázdniny, spojil jsem příjemné s užitečným. Navštěvu Londýna, vzdělávání dětí a strávit s nimi pár dní ve městě, kam jezdím tak rád na stáže. Navíc s Matyášem tu oslavíme svátek a dopředu i narozeniny.
Jídlo bylo skvělé a když Lukáš Hlaváček dával menu ke schválení, tak tam Brett Graham připsal ještě další chody navíc.
Ochutnali jsme toho opravdu hodně a nakonec při návštěvě kuchyně, jsme dostali ještě kornout zmrzliny.
Perlička na závěr, u východu z restaurace si můžete vzít pytlík kompostu. Ano čtete dobře. Kompost, co dělají z rybích kostí, zbytků a atd...