Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

THE FAT DUCK

Michelin Restaurace Velká Británie
05. Únor 2016

3 * Michelin, Bray, Executive Chef : Heston Blumenthal, Head Chef : Jonny Lake

BRAY

           Slavná restaurace Hestona Blumenthala, která se nachází asi 30 km od Londýna v malém městečku Bray. V tomto malém městečku je ještě jedna 3* restaurace a to Waterside Inn bratří Roux. Mým cílem byla tato restaurace, o které se říkají legendy. A nejsou daleko od pravdy. Když děláte rezervaci, tak jakmile ji odklepnete, musíte zaplatit. Což je nezvyk oproti dát číslo karty na garanci. Ale je to jako, když kupujete lístek do divadla. Po potvrzení vám dorazí dotazník se všetečnými otázkami co máte rádi. Co vám chutná, jakou máte zamilovanou zmrzlinou a atd..… Abychom neriskovali pozdní příjezd, vyjížděli jsme z centra Londýna o něco dříve. Volný čas jsme strávili procházkou k Waterside Inn, pak do jeho druhého podniku který je 100 metrů od Fat Duck, The Hinds Head. A čekání jsme s zkrátili pivem. Jakmile přijdete do restaurace tak tona vás padne. Úžasná atmosféra. Posadí vás ke stolu a dostanete mapku vašeho zážitku a lupu abyste ji objevovali. Menu je koncipované celým dnem dítěte. Od snídaně po večeři. O menu se nebudu rozepisovat jelikož každý chod byl skvělý a zabralo by to hodně času. Menu je hravé, pořád se něco děje, hrajete si, skládáte kasičku, sbíráte mince, servis před vámi čaruje s dusíkem a nakonec přijede zmenšenina Fat Duck a to je cukrárna, ze které dostanete sladkosti na cestu. Vinný sklípek je schovaný za tlustými dveřmi v prvním patře, takže ho přehlédnete. Servis je usměvavý a přátelský. Kuchyně je nádherná, ale slouží jen na finishing jídel. Naproti přes ulici jsou přípravny, sklady, parkoviště. Tak jako Lyon má svého Bocuse, tak v Bray se vše točí kolem Fat Duck a Hestona Blumenthala.

Fat Duck a podáváni jednoho ze signature dish. Turtle soup (želví polévka) není samozřejmě připravována ze želv, ale z telecích kostí a masa. V konvičce je horká voda a servis do něj položí zredukovaný silný vývar zabalený v jedlém zlatě.

 Jeden ze signature dish Hestone Bluementhala. Želatinové lahvičky z různých druhů whisky.

https://www.thefatduck.co.uk/  

Anglický venkov může být tak krásný a člověk si tu táááák pochutná.
pruh