Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Tenké plátky syrového dančího hřbetu, marinované houby, lanýžový krém a rozmarýnový olej

Tenké plátky syrového dančího hřbetu, marinované houby, lanýžový krém a rozmarýnový olej
Recepty

Jednoduchý předkrm, který si oblíbili hosté na celém světě. Moje carpaccio je ze zvěřiny a její příprava se obzvlášť hodí v tomto období.

porce
5
příprava
30 minut
vaření
20 minut

JEDNODUCHÉ
PŘEDKRM

Suroviny

Postup přípravy

280 g dančí hřbet očištěný
5 g jalovec
2 g rozmarýn
20 g olivový olej

Jalovec opražte na suché pánvi a pak lehce rozdrťte. Rozmarýn rozsekejte na jemno. Do misky dejte olivový olej, jalovec a rozmarýn. Promíchejte, přidejte váleček očištěného dančího hřbetu a obalte marinádou. Nechte dvě hodiny marinovat.
Varianta 1. Maso zabalte do fresh folie, zamražte a nakrájejte na nářezovém stroji na tenké plátky.

Varianta 2. Nakrájejte čtyři medailonky. Každý medailonek dejte mezi dvě fresh folie a naklepejte paličkou na tenko.

 

100 g voda
100 g ocet z bílého vína
40 g cukr krupice
2 g bobkový list
2 g celý pepř
1 g nové koření
5 g česnek
6 g hořčičné semínko
20 g olivový olej
100 g houby mix
  sůl
  černý pepř

Do kastrolu dejte vodu, ocet, cukr, koření, hořčičné semínko a česnek na plátky. Převařte a nechte 30 minut odstát.

Na olivovém oleji orestujte houby (žampióny, hlívu ústřičnou, shi take) nakrájené na měsíčky, nudličky. Osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a přeceďte na ně přes jemný cedník marinádu. Nechte houby marinovat do druhého dne.

 

40 g žloutky
4 g dijonská hořčice
100 g slunečnicový olej
35 g lanýžový olej
1 g ocet z bílého vína
  sůl

Metličkou vyšlehejte žloutky s dijonskou hořčicí a pomalu přilévejte slunečnicový a lanýžový olej. Nakonec přidejte ocet z bílého vína a dle potřeby osolte. 

 

100 g olivový olej
25 g rozmarýn

Rozmarýn dejte na dvě minuty do trouby na 180 °C a pak ho zalijte olivovým olejem. Uložte ho na teplé místo a nechte dva dny extrahovat. Můžete přecedit přes cedník nebo rovnou nalít do lahvičky a skladovat v chladu.

 

Na tenké plátky masa nastříkejte pomocí dávkovací láhve lanýžový krém. Do středu dejte okapané marinované houby. Okolo pokapejte rozmarýnovým olejem. Ozdobte drobnými saláty nebo bylinkami. A nakonec osolte hrubou mořskou solí.

 

fotogalerie

pruh

I bez lanýžového krému si hodně pochutnáte.