Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

Telecí hřbet, rajčatový cous cous, pečená malá rajčata, smažený chřest a omáčka z choriza

Telecí hřbet, rajčatový cous cous, pečená malá rajčata, smažený chřest a omáčka z choriza
Recepty

MLADÉ TELECÍ A CHŘEST JE SKVĚLÁ KOMBINACE.

porce
4
příprava
60 minut
vaření
90 minut

střední
hlavní
chod

Suroviny

Postup přípravy

600 g telecí hřbet očištěný
  sůl
  černý pepř
15 g olivový olej
snítka tymián
30 g máslo

Telecí hřbet naporcujte, osolte, opepřete, opečte zprudka ze všech stran na oleji, přidejte tymián a míslo. Přelévejte horkým máslem a dopečte v troubě do růžova. Po  upečení nechte 10 minut odpočinout v teple a nakrájejte na plátky.

 

100 g cous cous
150 g rajčatový džus
125 g zeleninový vývar
3 g sůl

Na suché pánvi zlehka orestujte cous cous a dejte ho do misky. Cous cous zalijte vroucím zeleninovým vývarem s rajčatovým džusem. Osolte ho a promíchejte. Přikryjte fresh folií a nechte nabobtnat.

 

12 ks žlutá malá rajčata
12 ks červená malá rajčata
  olivový olej
  sůl

Malá rajčata červená a žlutá sblanšírujte a dejte do vody s leden. Oloupejte, dejte na plech nebo do sušičky, potřete olejem, osolte a sušte dokud rajčata lehce neseschnou.

 

16 ks zelený chřest
  sůl
  hladká mouka na obalování
1 ks vejce
  panko na obalování
  slunečnicový olej na smažení

Zelený chřest zkraťte, oloupejte konce a jen 30 sekund povařte v osolené vodě. Pak hned dejte do vody s ledem. Chřest vyndejte, osušte. Obalte v mouce, rozmíchaných vejcích a panko strouhance. Usmažte do zlatova v rozpáleném oleji.

 

25 g olivový olej
50 g šalotka
50 g chorizo
  pimento / uzené a sladké/
200 g kuřecí vývar
100 g smetana 33%
  sůl

Na oleji zpěňte šalotku na kostičky, přidejte chorizo nakrájené na kostičky, orestujte dokud se olej nezabarví do oranžova, přidejte pimento a zalijte vývarem a svařte na polovinu. Přidejte smetanu a 2 minuty povařte. Rozmixujte a přeceďte přes jemný cedník. Dochuťte solí

 

20 g bazalka listy
40 g olivový olej

Olej ohřejte na 80 °C, přidejte listy bazalky a 1 minutu mixujte ponorným mixérem na maximální rychlost. Přeceďte přes jemný cedník a dejte do lednice aby nezešednul.

 

Na talíř položte kovový kroužek. Do něj dejte cous cous a navrch na něj položte lehce sušená malá rajčata. Vedle položte rozříznutý telecí hřbet, smažený chřest. Okolo rozlijte omáčku a ozdobte bazalkovým olejem.

 

fotogalerie

pruh

Telecí můžete zaměnit za pečeného králíka nebo vepřovou panenku. Ta kombinace chřestu, rajčat a choriza to dovoluje.