Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ŠPENÁT - Salát s kozím sýrem a mladým špenátem

VIDEO MALL TV
26. Září 2020

ŠPENÁT

Obsahuje 90 % vody, má nízkou energetickou hodnotu, vysoký obsah kyseliny listové, draslíku, hořčíku, železa, karotenoidů (provitamínu A), bílkoviny, lipidy, sacharidy. Obsahuje nerozpustnou vlákninu, která napomáhá pocitu nasycenosti a upravuje peristaltiku střev při trávení a vyprazdňování.

Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou a pro její neutralizaci je vhodné přidat ke špenátu mléko nebo smetanu.

Špenát lze zakoupit mladý, listový a mražený listový nebo protlak. Čerstvý špenát několikrát důkladně propláchněte ve studené vodě, abyste ho zbavili nečistot.

Pokud máte nadbytek čerstvého špenátu, blanšírujte ho ve vroucí vodě, zchlaďte, nechte vykapat a zamražte.

 

MALL TV              Kozí sýr máme rádi a v kombinaci s mladým špenátem a medovým dresingem je to skvělý salát.

Mladý špenát se hodí skvěle do salátů, předkrmů, vaječných jídel. Velké listy špenátu najdou uplatnění při přípravě polévek, příloh, slaných koláčů. Mražený špenátový protlak využijete do „zelených“ polévek, pokud chcete zvýraznit zelenou barvu.

Odkaz na video ZDE

Kdo nic nedělá, nic nezkazí.
pruh