Lehky snack, který lze podávat kdykoliv. Ať je venku sníh, prší nebo svítí sluníčko.
- Recepty
- TAPASY A SNACKY
- Ryba smažená v kadaif nudlích a tzatziki
Lehky snack, který lze podávat kdykoliv. Ať je venku sníh, prší nebo svítí sluníčko.
600 g | salátová okurka zbavená vodnatého vnitřku |
4 g | sůl |
320 g | zakysaná smetana |
6 g | stroužek česneku |
12 g | petrželka |
černý pepř celý |
Okurku nakrájejte na kostičky 0,5 cm, osolte je, promíchejte a nechte 15 minut odležet. Poté je dejte do cedníku, aby vykapala okurková voda. Přendejte do misky, přidejte zakysanou smetanu, nastrouhejte stroužek česneku na microplanu, nasekanou petrželku a čerstvě mletý černý pepř. Promíchejte.
600 g | bílá ryba / mořský vlk/ |
sůl | |
50 g | kadaifí nudle |
Rybu stáhněte z kůže, zbavte kostí a osolte. Opatrně zabalte do kadaifí nudlí a smažte při 170 °C do zlatova.
50 g | petrželka hladká |
100 g | olivový olej |
Olej ohřejte na 90°C, přidejte listy petrželky a 2 minuty mixujte na maximální rychlost. Přeceďte přes jemný cedník a nechte vykapat. Dejte do lednice aby měl co nejzelenější barvu a nezešednul.
Přendejte do lahvičky a chraňte v chladu.
Do misky na dno dejte tzatziki, na ně smaženou rybu, ozdobte drobnými bylinkami a okolo pokapejte petrželkovým olejem.
Můžete zabalit jakoukoliv rybu.