Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

Ryba smažená v kadaif nudlích a tzatziki

Ryba smažená v kadaif nudlích a tzatziki

Lehky snack, který lze podávat kdykoliv. Ať je venku sníh, prší nebo svítí sluníčko.

porce
10
příprava
15 minut
vaření
5 minut

SNADNÉ

Suroviny

Postup přípravy

600 g salátová okurka zbavená vodnatého vnitřku
4 g sůl
320 g zakysaná smetana
6 g stroužek česneku
12 g petrželka
  černý pepř celý

Okurku nakrájejte na kostičky 0,5 cm, osolte je, promíchejte a nechte 15 minut odležet. Poté je dejte do cedníku, aby vykapala okurková voda. Přendejte do misky, přidejte zakysanou smetanu, nastrouhejte stroužek česneku na microplanu, nasekanou petrželku a čerstvě mletý černý pepř. Promíchejte. 

 

600 g bílá ryba / mořský vlk/
  sůl
50 g kadaifí nudle

 

Rybu stáhněte z kůže, zbavte kostí a osolte. Opatrně zabalte do kadaifí nudlí a smažte při 170 °C do zlatova.

 

50 g petrželka hladká
100 g olivový olej

Olej ohřejte na 90°C, přidejte listy petrželky a 2 minuty mixujte na maximální rychlost. Přeceďte přes jemný cedník a nechte vykapat. Dejte do lednice aby měl co nejzelenější barvu a nezešednul.

Přendejte do lahvičky a chraňte v chladu.

 

Do misky na dno dejte tzatziki, na ně smaženou rybu, ozdobte drobnými bylinkami a okolo pokapejte petrželkovým olejem.

 

fotogalerie

pruh

Můžete zabalit jakoukoliv rybu.