Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Plněné dukátové buchtičky mákem a vanilkové šódo

Plněné dukátové buchtičky mákem a vanilkové šódo
Recepty

Lepší a propacovanější varianta dukátových buchtiček, akorát jsou plněné. Můžete naplnit ořechy, tvarohem, povidky, sušenými meruňkami a nebo záleží na vaší kreativitě.

porce
8
příprava
30 minut
vaření
8 minut

JEDNODUCHÉ
DEZERT

Suroviny

Postup přípravy

500 g hladká mouka
25 g droždí
50 g cukr krupice
3 ks žloutky
50 g slunečnicový olej
2 g sůl
200 g mléko
1 ks kůra nastrouhaná na jemném microplanu

Do kotlíku dejte mouku, droždí, teplé mléko, citrónovou kůru, utřené žloutky s cukrem a míchejte hákem. Nakonec přidejte olej, sůl a vymíchejte do hladka.
Nechte kynout 30 minut.
Těsto rozválejte, vypíchejte malá kolečka, naplňte makovou náplní a utáhněte.

Naskládejte buď do pekáčku nebo do kulatých malých kroužků, které vytřete olejem.

Nechte 30 minout nakynout a pečte 180°C 8-10 minut s větrákem.

Po upečení potřete rumovým sirupem.

 

140 g mletý mák
150 g mléko
50 g cukr krupice
1/2 ks citrónová kůra nastrouhaná na microplanu

Do vroucího mléka dejte umletý mák, cukr, citrónovou kůra a převařte. Nechte vychladnout a můžete plnit.

 

50 g cukr krupice
30 g voda
20 g rum tuzemský

Vše spolu převařte v rendlíku.

 

150 g smetana 33%
100 g bílé víno
50 g plnotučné mléko
80 g cukr krupice
80 g žloutky
1/2 ks vanilka

Mléko, smetanu, bílé víno, vnitřek i slupku vanilky přiveďte k varu. Nechte 10 minut odstát a nalijte na vymíchané žloutky s cukrem. Znovu nalijte do rendlíku. Zahřejte a míchejte metlou na teplotu na 80-82 °C. Přeceďte přes jemný cedník.

 

fotogalerie

pruh

Naskládejte je klidně do pekáčku, akorát každou kuličku obalte v oleji a dejte jim trochu prostoru, aby po upečení jste je mohli lehce dávat od sebe.