Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

PLACHUTTA

Restaurace Rakousko
09. Listopad 2017

VÍDEŇ

          Podnik, který se specializuje na rakouskou klasiku "TAFELSPITZ". Není to jen o květové špičce, ale vnabíce mají mnoho různých částí vařeného masa. Podávají ho v měděném kastrolu s vývarem a zeleninou. Bokemdostanete krémový špenát, restované brambory s cibulí, jablečný křen, pažitkovou studenou omáčku. Při servisu vám nejprve přinesou dvě nahřívací desky. Položí na mí masový talíř a misku na polévku. Přinesou vám kastrůlek a nejprve nalijí do misky polévku. Tu vám stáhnou po dojedení, pokračujete s talířem na maso a sami si nandaváte jídlo z malých kastrůlků. Mají samozřejmě i klasický telecí řízek s bramborovým salátem, ten zde dělají kyselejší, což mi chutnalo více než u Figlmullera, kde ho dělají sladší, jelikož ho podávají s polníčkem a dýňovým olejem. Během hodiny a půl, kterou jsme zde strávili,  se okolo nás všechny stoly otočily. Na každém stolu byl vždy signature dish TAFELSPITZ. Podnik byl úplně plný a věřím že se během obědů 4 x otočí. Na stolech najdete ubrusy a standartní založení.

https://www.plachutta.at/  

Pokud chcete ve Vídni zajít na Tafelspitz, Plachutta je jasná volba. 
pruh