Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

PAPRIKY - Marinované papriky a krokety z kozího sýra

VIDEO MALL TV
28. Září 2020

PAPRIKY

Kapsaicin je rostlinný alkaloid, který je zodpovědný za pálivou chuť paprik. Ve světě existuje okolo 3000 odrůd paprik. Pokud sníte pálivou papriku, nezapíjejte ji vodou, ale rajčatovým džusem nebo freshem. 

Papriky jsou prevencí před hemeroidy, zlepšují zrak, posilují a podporují funkci imunitního systému, zpevňují vazivové tkáně, posilují krevní oběh, působí proti vzniku krevních sraženin a jsou důležité v prevenci nádorových onemocnění.

Chrání před kornatěním cév, posilují cévy, mírní bolesti žil.Snižují zánět při artritidě a astmatu.  Mají pozitivní vliv na celkovou fyzickou i duševní svěžest.

Pomáhají při hubnutí, posilují metabolismus, zabraňují usazování tuků. Podporují tvorbu žaludečních šťáv a zlepšují trávení.

Obsahují vitamíny A, C, E, K, minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, mangan, železo, měď a vápník).

Papriky můžete uchovat naložením, usušením nebo zmrazením.

MALL TV           Papriky jsou vhodné na přípravu zeleninových salátů, sals, relishů, studených a teplých polévek, pyré, zeleninových příloh, na plnění masem, do těstovin a omáček.

Odkaz na video ZDE

Marinované papriky

3 ks     žlutá paprika
3 ks     červená paprika
40 g    Olivový olej
20 g    Ocet chardonnay
           Sůl
           Černý pepř
           Tymián
           Bazalka

Žluté a červené papriky potřete olejem, osolte a upečte při 250 °C 5-9 minut. Vyndejte, zakryjte fresh folií, nechte zapařit a oloupejte. Oloupané papriky nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, přidejte nasekaný tymián a bazalku. Přidejte ocet a olivový olej. Promíchejte a nechte 30 minut odstát.

200 g    Kozí sýr polotvrdý
             Mouka hladká
2 ks      Vejce
             Panko strouhanka
             Slunečnicový olej

Z kozího sýru vytvarujte kuličky, obalte v mouce, vejcích a strouhance. Pak znovu ve vejcích a strouhance. Usmažte v rozpáleném oleji do zlatova.

50 g      Pinie

Opražte na suché pánvi do zlatova a pak přidejte trochu oleje. Promíchejte.

            Rukola

Použijte na ozdobení jídla.

Bazalkový olej
100 g   olivový olej
30 g     bazalka
            led

Olej ohřejte na 90 °C, přidejte listy bazalky, rozmixujte ponorným mixérem a přeceďte přes jemný cedník do misky a misku dejte do další misky kde je led a voda

SAMOTNÉ MARINOVANÉ PAPRIKY JSOU VHODNÉ KE GRILOVANÉMU MASU NEBO DO SALÁTŮ.
pruh