Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

MEDAILE, MEDAILE, MEDAILE

Soutěže Intergast Culinary Team
22. Únor 2020
LUCEMBURK - REGIONÁLNÍ TÝMU

Spousta z Vás mi psalo, nebo se ptalo že tomu nerozumí. Jak je možné, když máme stříbrnou medaili tak, proč jsme skončili celkově na 9. místě mezi všemi zúčastněnými regionálními týmy z celého světa. A nejsme druzí v celkovém pořadí. 

Je to velice jednoduché.

Na kuchařských soutěží se nedostává jedna zlatá, jedna stříbrná a jedna bronzová medaile, jako je to ve sportu nebo motorismu.

Každého jednotlivce nebo tým hodnotí více komisařů. Mají tablety, chodí samostatně a mají předem určeno jakou kategorii budou hodnotit. Jakmile každého ohodnotí, vyplní v tabletu tabulky a odesílají jí předsedovi. Už se k tomu nemohou vracet. A kdyby byl rozdíl víc jak 10 bodů od ostatních komisařů, tak to musí obhájit. Nechodí spolu a neříkají nahlas, co kde je špatně, aby neovlivňovali ostatní.

Letos regionální týmy hodnotilo 6 komisařů. 3 komisaři hodnotili práci kuchařů a 3 komisaři hodnotili práci cukrářů.

Když komisaři odešlou výsledky, tak se zprůměruje výsledek kuchařské a cukrářské části. U regionálních týmu se dostává jedna medaile. Je složena ze 70 % kuchařských a 30 % cukrářských bodů. Dostanete finální součet bodů a hned jste zařazený do odpovídajícího pásma.

Zlaté pásmo 90-100 bodů
Stříbrné pásmo 80-89,99 bodů
Bronzové pásmo 70-79,99 bodů
Diplom 60-69,99 bodů
Účastnický diplom méně než 60 bodů

Znamená to, pokud dostanete 82 nebo 88,62 nebo 89 bodů, tak pořád máte stříbrnou medaili.

Národní týmy, které vařili hodnotila zvlášť technická komise a zvlášť degustační komise. Zde se podívejte. Komise jsou mezinárodní, aby hodnocení bylo co nejvíce objektivní. 

V dnešní době komisaři hodně fotí a když dostáváte feedback za teplou, tak ukazují fotky co vše bylo špatně.

Na konci soutěže se všechny výsledky seřadí dle bodů a dle toho je konečné pořadí.

Proto pokud budete číst, jak někdo dostal nebo přivezl stříbrnou medaili, neznamená to, že skončil na druhém místě, ale pouze že má medaili ve stříbrném pásmu. Spousta týmů to tak dělá a lidé si pak myslí že skončili na prvním, druhém nebo třetím místě.

Letos k olympiádě napsali pouze konečné pořadí bez bodového ohodnocení. Snad se ho ještě dočkáme. Výsledky tady  nebo je najdete na obrázcích. Udělal jsem screen shoty. Dále na konci najdete fotky z Lucemburska, kde můžete vidět všechny body a jak se skládají z kuchařských a cukrářských kategorií. U národních týmu se přidává teplá kuchyně.

Dle toho, když vidím, kolik bylo letos předáno stříbrných medailí, tak bych řekl že nám scházelo trochu štěstí k tomu zlatu. Komisaři s oblibou říkají. ,,Je to stříbro vyššího bodového ohodnocení. A my na to, že chceme zlato nižšího bodového ohodnocení. ´´

KUCHAŘSKÁ OLYMPIÁDA - REGIONÁLNÍ TÝMY
Děkuji taktéž za reakce a upozornění na ty, co se údajně chlubí medailemi ze soutěží s naším týmem. Když jim to udělá radost a zvedne sebevědomí, tak jim to nechme. My co jsme tam byli, víme kdo ji má mít zaslouženě a kdo ne.
pruh