Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

KYJEVSKÉ TRHY

MIX TRHY A TRŽNICE
13. Duben 2018

KYJEV / UKRAJINA

                Pokaždé,když jsem v Kyjevě, tak si uvědomuji, jak je to tady v něčem lepší a v něčem horší. 
Hned vedle naší restaurace máme trh. Nakoupíte tam opravdu vše, co potřebujete na zajímavá jídla. Kultura prodeje je trochu odlišná a pro Evropany to je kulturní šok. Ale to vše se tady postupně mění. Můžete si všimnout, že trhy jsou si podobné svým sortimentem. Na fotkách uvidíte králíky s posledním během s kůží. To proto, abyste se přesvědčili, že je to králík a ne kočka. Místní ryby nebo ryby z Černého moře. Zeleninu ze 70% místní nebo dovezená z celé Ukrajiny. Venku před tržnicí sedí babičky s tím, co vypěstovaly u sebe na zahrádkách nebo co nasbírala rodina v lese. Běžně tady koupíte v sezóně lesní jahody. To se vidí málokde. 

Houby, divoký česnek, borůvky, maliny , ostružiny...… to vše tady koupíte, jelikož každý se snaží trochu si přilepšit. Není nebo možná je tady tvrdá legislativa, ale přijde mi, že se to tu moc neřeší.

Na fotkách je zachycena atmosféra z minulého léta, kdy jsem vzal ukrajinskou smečku na trh, aby nás fotograf zvěčnil. Odskočili jsme si z práce mezi degustací, i když v Česku je tohle nemožné. Správně bych se v ČR měl převléknout do civilního oblečení. A to i dokonce pokud si jde personál sníst personální stravu na plac.

Na fotkách se mnou je Tomáš Frištenský, který má na starosti vše, co spolu uvaříme a vymyslíme, uvést do provozu a života. A Igor Kupriy, který ve všech našich restauracích http://finefamily.com.ua/ kontroluje kvalitu.

Kultura prodeje je odlišná oproti západu. Ale ovoce a zelenina nejlepší. 
pruh