KVĚTÁK - Marinovaný květák ve sladkokyselé marinádě
VIDEO
MALL TV
27. Září 2020
MALL TV Tuto marinádu můžete použít klidně na cibuli, šalotku, červenou řepu, mrkev, celer a atd......
Pokud máte doma vákuovačku, tak dejte nakrájenou zeleninu s marinádou do vakuovacího pytlíku a zavákuujte co nejvíce to dovolí vaše vákuovačka.
Odkaz na video ZDE
400 g vody
400 g cukru krupice
400 g octu z bílého vína
30 g hořčičného semínka
Všechny ingredience spolu převařte. Nechte 20 minut odstát a přeceďte přes jemný cedník. Mrkev, celer, červenou řepu, červenou cibuli (případně bílou nebo žlutou cibuli) nakrájejte na tenké plátky, vložte do vakuovacího pytlíku a zavakuujte s marinádou.
Pokud chcete marinádu kyselejší, dejte 200 g cukru místo 400 g cukru.