Jednoduchý dezert do skleničky, který lze servírovat i na talíři.
Krémová čokoláda Dulcey, čokoládový crumble a ostružiny
Suroviny
Postup přípravy
125 g | mléko |
300 g | smetana 33% |
2 g | želatina plátková |
340 g | čokoláda Valrhona Dulcey |
Mléko a smetanu dejte do rendlíku a uveďte do varu. Přidejtenamočenou plátkovou želatinu a promíchejte do rozpuštění. Do misky dejte čokoládu a pomalu přilévejte na 6 horké mléko se smetanou a želatinou. Míchejte stěrkou.
Nakonec opatrně promixujte ponorným mixérem, tak aby nevznikali vzduchové bubliny. 1 minutu pomalu a pak 1 minutu rychle. Nalijte do misek nebo skleniček a dejte do lednice.
100 g | hladká mouka |
55 g | máslo měkké |
55 g | cukr krupice |
15 g | kakao |
Vše dejte do misky a rukami propracujte do konzistence žmolenky. Dejte na plech a pečte 170 °C na 5-10 minut dokud neztvrdne. Po upečení a vychlazení krátce rozkútrujte nebo rozsekejte nožem.
200 g | ostružinové pyré |
20 g | cukr krupice |
2 g | agar |
Pyré dejte do rendlíku a uveďte a přidejte cukrpromíchaný s agarem. Převařte a přendejte do misky a vychlaďte. Až to bude studený a ztuhle tak to vymixujte do hladka.
20 ks | ostružiny |
Ostružiny použijte na ozdobu. Velké můžete překrájet.
Na ztuhlý krém dejte lžičkou čokoládový crumble. Gel dejte do lahvičky a ozdobte krém. Na crumble dejte ostružiny.
fotogalerie
Místo ostružin dejte klidně maliny.