Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Krémová čokoláda Dulcey, čokoládový crumble a ostružiny

Krémová čokoláda Dulcey, čokoládový crumble a ostružiny
Recepty

Jednoduchý dezert do skleničky, který lze servírovat i na talíři. 

porce
10
příprava
30 minut
vaření
20 minut

snadný
dezert

Suroviny

Postup přípravy

125 g mléko
300 g smetana 33%
2 g želatina plátková
340 g čokoláda Valrhona Dulcey

Mléko a smetanu dejte do rendlíku a uveďte do varu. Přidejtenamočenou plátkovou želatinu a promíchejte do rozpuštění. Do misky dejte čokoládu a pomalu přilévejte na 6 horké mléko se smetanou a želatinou. Míchejte stěrkou.

Nakonec opatrně promixujte ponorným mixérem, tak aby nevznikali vzduchové bubliny. 1 minutu pomalu a pak 1 minutu rychle.  Nalijte do misek nebo skleniček a dejte do lednice.

 

100 g hladká mouka
55 g máslo měkké
55 g cukr krupice
15 g kakao

Vše dejte do misky a rukami propracujte do konzistence žmolenky. Dejte na plech a pečte 170 °C na 5-10 minut dokud neztvrdne. Po upečení a vychlazení krátce rozkútrujte nebo rozsekejte nožem.

 

200 g ostružinové pyré
20 g cukr krupice
2 g agar

 

Pyré dejte do rendlíku a uveďte a přidejte cukrpromíchaný s agarem. Převařte a přendejte do misky a vychlaďte. Až to bude studený a ztuhle tak to vymixujte do hladka.  

 

20 ks ostružiny

Ostružiny použijte na ozdobu. Velké můžete překrájet.

 

Na ztuhlý krém dejte lžičkou čokoládový crumble. Gel dejte do lahvičky a ozdobte krém. Na crumble dejte ostružiny.

 

fotogalerie

pruh

Místo ostružin dejte klidně maliny.