Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

KOPR - Koprová omáčka

VIDEO MALL TV
01. Říjen 2020

KOPR

Je aromatická léčivá bylinka, která se používá při zažívacích potížích a nadýmání. 

 

MALL TV           Koprová omáčka je buď oblíbená nebo zatracovaná. Já Vám ukážu tu svoji do které můžete sdělat pyré z kopru, které Vám zbyde pokud si budete připravovat koprový olej.

Odkaz na video ZDE

              koprové pyré
30 g       šalotky
100 g     másla
100 g     hladké mouky
200 g     bílého vína
400 g     zeleninového nebo hovězího vývaru
200 g     smetany
              pepř a sůl

Šalotku nakrájejte na malé kostičky. Máslo nechte rozpustit na pánvi a šalotku orestujte dosklovata. Přisypte mouku a udělejte jíšku.Přilijte víno, nechte ho vyvařit a přilijte vývar (v případě, že koprovku podáváte k masu, můžete použít i hovězí). Pečlivě prošlehejte a povařte 15 minut. Osolte, opepřete a vložte do mixéru spolu s koprovým pyré. Rozmixujte a podávejte s masem a knedlíkem, nebo vejcem a bramborem.

Pokud nemáte rádi kopr, tak nahraďte pyré z libečku, petrželky a atd.... Pokud nemáte pyré tak tam dejte překrájené bylinky do omáčky a rozmixujte.
pruh