KOPR - Koprová omáčka
KOPR Je aromatická léčivá bylinka, která se používá při zažívacích potížích a nadýmání.
MALL TV Koprová omáčka je buď oblíbená nebo zatracovaná. Já Vám ukážu tu svoji do které můžete sdělat pyré z kopru, které Vám zbyde pokud si budete připravovat koprový olej.
Odkaz na video ZDE
koprové pyré
30 g šalotky
100 g másla
100 g hladké mouky
200 g bílého vína
400 g zeleninového nebo hovězího vývaru
200 g smetany
pepř a sůl
Šalotku nakrájejte na malé kostičky. Máslo nechte rozpustit na pánvi a šalotku orestujte dosklovata. Přisypte mouku a udělejte jíšku.Přilijte víno, nechte ho vyvařit a přilijte vývar (v případě, že koprovku podáváte k masu, můžete použít i hovězí). Pečlivě prošlehejte a povařte 15 minut. Osolte, opepřete a vložte do mixéru spolu s koprovým pyré. Rozmixujte a podávejte s masem a knedlíkem, nebo vejcem a bramborem.