Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

JAHODY - Jahody s lehkým vanilkovým krémem

VIDEO MALL TV
27. Září 2020

JAHODY

Jahody jsou účinné afrodiziakům. Obsahují zinek, který u mužů podporuje tvorbu spermatu. Dále přispívá k čištění zubů a odstraňování bakterií.

Povzbuzují tvorbu hormonů adiponektinu, leptinu, které spalují tuky a snižují tělesnou hmotnost.

Obsahují 90 % vody a jen 10 % cukru. Podporují metabolismus a vylučování kyseliny močové, zlepšují funkci srdce a mozku, působí proti rakovině, vzniku močových a žlučových kamenů.

Snižují vysoký tlak, posilují imunitu, působí jako prevence mrtvice, pomáhají při léčbě artritidy a dny, v těhotenství přispívají k prevenci výskytu novorozeneckých vad. Působí proti zácpě a cukrovce, posilují kosti a vlasy, mají ani-aging vliv.

Jahody obsahují vitamíny A, B, C, E, minerální látky (draslík, zinek, hořčík, síra, vápník, bor, fluor, kobalt, molybden), kyselinu jablečnou, citrónovou, chininovou, šťavelovou, salicylovou, které působí jako prevence proti nádorovým chorobám.

MALL TV        Jahody jsou nejoblíbenější ovoce u všech věkových kategorií. Nejlepší je, jíst je za syrova. Samotné, s vyšlehanou smetanou, jako náplň do palačinek, smoothie, studených ovocných polévek nebo salátů. Za tepla se skvěle hodí do knedlíků, bublanin, koláčů, přípravy kompotů, marmelád, džemů nebo jahodové omáčky. 

Odkaz na video ZDE

Anglický krém
250 g           smetana 33%
250 g           mléko
125 g           cukr krupice
7 ks              žloutky
1 ks              vanilky

Mléko, smetanu, 60 g cukru a vanilku na podlouhlo rozříznutou dejte do kastrolu, uveďte do varu. Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte a nalejte pozvolna a šlehejte. Zahřejte na 85 °C a přeceďte přes jemný cedník.

Polovinu dejte do espuma/ šlehačkové/ lahve.

250 g            jahody, maliny, hroznové víno

Ovoce ledabyle nakrájejte a rozložte na talíř.

Nejprve nalijte krém a pak nastříkejte krém ze šlehačkové lahve.

Anglický krém můžete podávat studený, vlažný i teplý.

Nemyjte jahody pod tekoucí vodu, jelikož ztrácí 50 % vůně. Položte je do misky a ponořte do vody a nechte okapat.   
pruh