Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Ischelské dortíčky v hořké čokoládě

Ischelské dortíčky v hořké čokoládě
Recepty

Trošku víc práce, ale výsledek stojí za to.

kusy
60
příprava
60 minut
vaření
8 minut

jednoduché
cukroví

Suroviny

Postup přípravy

210 g hladká mouka
20 g kakao
70 g cukr moučka
40 g mandle neloupané
140 g máslo
  citrónová kůra
1 ks vanilkový lusk
  skořice mletá

Neoloupané mandle umelte nebo nastrouhejte na jemno. Dejte do kotlíku, přidejte nastrouhanou kůru z půlky citrónu, mouku, cukr moučka, kakao, máslo nakrájené na kostky, semínka vanilkového lusku a na špičku nože mleté skořicie. Kotlík vloýte do kuchyňského robotu a pomocí plochého háku vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinové fólie a nechte v chladničce uležet do druhého dne. Z těsta vyválejte plát a vykrajujte kolečka, která přeneste na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte při 170° C asi 8 minut. Nechte vychladnout. Polovinu tvarů potřete marmeládou, druhou polovinu ořechovou nádivkou a opatrně je spojte k sobě. Nechte ztuhnout, vrchní stranou je namáčejte do rozehřáté čokoládové polevy. Ozdobte půlkami ořechů nebo mandlí. Nechte zaschnout.  

 

100 g cukr moučka
15 g rum
20 g rybízová marmeláda
150 g lískové ořechy

Lískové ořechy opražte, oloupejte a rozmixujte. Dejte do misky a přidejte rum, marmeládu a cukr. Vše spolu promíchejte.

 

fotogalerie

pruh
Jídlo je radost.Radost je život. Život jsou splněné sny.