Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

INTERGAST CULINARY TEAM

Soutěže Intergast Culinary Team
19. Únor 2020

Po každé kuchařské olympiádě se tým rozpouští a skládá nový na 4 roky do další olympiády. Náš team vznikl před 8 lety, poté co jsme se vrátili z kuchařské soutěže z Basileje, což je první soutěž po olympiádě. Vznikl z ex členů, kteří byli v národním týmu. Za prvé, protože nám to scházelo, za druhé že nám to drahé polovičky dovolili, abychom odjeli na pár dní, a za třetí zjistit kam se ta světová gastronomie ubírá.

Tým vznikl skoro u piva a začali jsme přemýšlet, jak zajistit finance na jeho provoz. Musím říct, že nám pomohli naší kamarádi, bývalý partneři, kteří když se dozvěděli o novém týmu tak nám přispěchali na pomoc.

WÜSTHOF - Česká republika nám daroval nože. Každý člen měl možnost si vybrat, jaké nože potřebuje tak aby podal ten nejlepší výkon.
Petr z Premium Gastro nám řekl, že ať si vymyslíme, co chceme, tak je to předem splněno.
Paní Michalová z FOMI - šití a prodej profesních oděvů nám ušila rondony, pracovní zástěry tak jak jsme si je vymysleli, aby nám to slušelo a cítili se dobře. A i dobře vypadali.
Valrhona Česka republika nás zásobuje čokoládou.
Nestlé Professional CZ & SK a Bonduelle Food Service CZ / SK nám dalo peníze.
Hortim nám daroval dekoraci na tabuli. Letos jsme dostali tolik jablek, takže budeme mít vitamíny do konce března.

Na poslední dvě soutěže se k Nám přidal InterGast, který nám zajišťoval ubytování a skvělé kuchyně na práci.

A kdo je členem týmu
Lukáš Paluska - šéfkuchař Carlsbad Plaza - manager teamu, hybná síla, organizátor, nervóza a spojovatel mezi námi a partnery, aby dělali vše, jak to chceme My.
Radek David - šéfkuchař restaurací La Veranda a Babiččina zahrada - kapitán teamu, šílenec který je strašný pedant a motor týmu co honí členy aby se neflákali a dělali.
Lukáš Skála - šéfcukrář a spolumajitel Cukrář Skála – pravá ruka kapitána, vymýšlí tabuli a člověk bez kterého bychom se neobešli
Tomáš Frištenský - šéfkuchař restaurace La Veranda Kyjev – můj velký kamarád a kolega, vrchní osvěžovač týmu, který zajišťovat pro celý tým pitný režim a pak i oslavovací režim
Tomáš Horák – šefkuchař hotelu Adria Praha, restaurace Triton, soutěžní panic a překladatel
Sylvia Sulanská- Cukrář Skála – pravá ruka Lukáše

Každá soutěž má zadání
Na olympiádu jsme to rozdělili takhle.
Osmiporcovou slavnostní mísu se vzorovým talířem / královská disciplína/ jsem si vzal na starosti Já sám.
3 předkrmy - 2 studené a 1 teplý – Radek David
5 chodové menu / dezert dělal druhý Lukáš/– Tomáš Frištenský
4 fingerfoody – Lukáš Paluska
4 různé dezerty + dezert do 5 chodového menu a 4 různé petit fours – Lukáš Skála a Silvia Sulanská


Letos se dávala jedna medaile. Zvlášť se hodnotili body kuchaře a zvlášť cukráře. Pak 70 % kuchařských bodů a 30 % cukrářských bodů sečetli a vzniklo z toho celkové ohodnocení.

DĚKUJEME NAŠIM PARTNERŮM A SPONZORŮM.
pruh