Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

HOUBY - Kulajda jinak - verze pro začátečníky

26. Září 2020

HOUBY

Obsahuji velké procento vody a jsou málo kalorické. Podporují imunitu a snižují riziko vzniku rakoviny. Mají malý obsah sodíku, tudíž nezatěžují ledviny. Jejich konzumace je vhodná i při vysokém krevním tlaku, obsahují totiž draslík a ten krevní tlak snižuje. Obsahují antioxidant selen, vitamín E, B2, B3.

Houby můžete uskladnit sušením, konzervováním a mražením. Čerstvé můžete připravit orestováním na přepuštěném másle a podávat jako přílohu k masu, nebo je můžete přidat do masových omáček. Uvařte si smetanovou omáčku, houbovou polévku, smaženici, zapékejte anebo usmažte houbové řízky.

 

 

MALL TV         Tohle je jedna z verzí KULAJDY JINAK, ale ve verzi pro začátečníky. Je připravena z hub, které můžete koupit celoročně ve vašem oblíbeném supermarkétu. Samozřejmě houby můžete v sezóně nahradit lesními houbami.      

Odkaz na video ZDE

Odkaz na recept   ZDE

Sbírejte vždy houby, které opravdu znáte. Pokud máte pochyby, nechte houbu v lese. Experimentování s neznámými houbami vůbec nedoporučuji.
pruh