Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

HOJA SANTA

Michelin Restaurace Španělsko
24. Červenec 2019

1 * Michelin, Head Chef : Paco Méndez

BARCELONA                       

        Další restaurace ze sítě ElBarri a Alberta Adrià. Hoja Santa podává moderní mexickou kuchyni.

Jméno restaurace Hoja Santa pochází z cesty šéfkuchaře Alberta a Paca do Oaxacy v Mexiku. Roste tam rostlina Hoja Santa.

Má sametové listy.  Tyto anýzovité, huňaté listy jsou vhodné jako obal pro grilovaná nebo dušená rybí jídla. Používá se také jako aroma v zelených molech, v tamalelovém balení a u kuřecích a krevetových pokrmů. Jako domácí lék je považován za protizánětlivý a připravuje se jako čaj na žaludeční křeče a jako obklad na podráždění kůže. Neobvyklá vůně byliny je obtížné zachytit, ale ve srovnání s lékořicí, sassafrasem, mátou, estragonem a eukalyptem.


Hoja Santa je poctou a závazkem celé mexické kultuře. Je to výsledek osobní vize šéfkuchaře Paca Méndeze a jeho způsobu porozumění mexické kuchyně. Krom kuchyně jsou to i nápoje jako mezcal, tequila a mexická piva.

 Menu je široké a můžete si vybírat z ala cartu po jednotlivých položkách. Ale jakmile si uděláte rezervaci pro 5 a více osob, tak Vám přijde email, že Vám sestaví tasting menu pro celý stůl. A bylo to hodně povedené a hodně jsme toho ochutnali. Po dojedení posledního hlavního chodu, jsme se přesunuli do části restaurace, která je hodně barevná a podávají tam pouze dezerty. Ochutnali jsme všechny a jako pozornost jsme dostali marshmallons, podávané na aloe.

Restaurace má 65 míst.  Má zajímovou výzdobu. Jídla jsou velice zajímavě podávána. Hodně show při podávání u stolu, otevřená kuchyně. A ty drinky. Hned bych se tam vrátil.

 https://elbarri.com/en/restaurant/hoja-santa/

RESTAURACE JE TRVALE UZAVŘENA.
pruh