Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

Gaspacho

Gaspacho
Recepty

Oblíbená studená polévka, kterou můžete jíst celoročně.

porce
4
příprava
10 minut
vaření
5 minut

SNADNÉ
STUDENÁ
POLÉVKA

Suroviny

Postup přípravy

500 g červená paprika
20 g olivového oleje
200 g vyzrálých rajčat
150 g salátová okurka
5 g česnek
15 g ocet z bílého vína
  sůl
  uzená paprika
10 kapek tabasco
40 g olivového oleje

Červenou papriku rozřízněte napůl a zbavte ji semínek a středu. Nakrájejte ji na velké kostky a orestujte krátce na oleji. Opečenou papriku dejte do misky. Přidejte překrájená rajčata a oloupané salátové okurky nakrájené na silné plátky. Dále do misky přidejte stroužek česneku, ocet z bílého vína, sůl, uzenou papriku, tabasco, olivový olej a toustový chléb. Vše dejte do mixéru a mixujte 1 minutu na nejvyšší rychlost. Propasírujte přes jemný cedník.

 

 

200 g barevná rajčata
50 g kečup z paprik
  bylinky
   
   

Barevná rajčata nakrájejte dle velikosti na plátky, čtvrtky, měsíčky. Naskládejte do středu talíře, ozdobte bylinkami a paprikovým kečupem.

 

TIPY:

  • Pokud polévku nepropasírujte, budete ji mít rustikální
  • Tabasco můžete nahradit plátkem chilli papričky nebo jinou ostrou omáčkou.
 

fotogalerie

pruh

Papriky nemusíte restovat, ale pokud to uděláte polévka je výraznější.