Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

FAJNA FAMILIA a příprava promo GOÛT DE FRANCE

La Veranda Kyjev Práce
09. Březen 2020

FAJNA FAMILIA KYJEV a fotky z degustace na víkendovou oslavu gastronomie GOÛT DE FRANCE a pak promo JARNÍ FRANCIE.

GOÛT DE FRANCE

Jelikož máme strašně moc rádi Francii, tak se letos zúčastníme tohoto krásného projektu.

Akci zašťituje Alain Ducasse.

Už 6 rokem za sebou projekt Goût de / Good France propojí v první jarní den, 16. dubna 2020, více než 2 000 šéfkuchařů 5 kontinentů a 150 zemí, aby společně vzdali hold francouzské gastronomii.

V každé restauraci, jež se formou večeře tohoto projektu zúčastní, bude vzdán hold vynikající francouzské kuchyni, jejím inovačním schopnostem a také hodnotám, jež s sebou nese : sdílení a radost z příjemné společnosti, úctu k dobrému jídlu, ke spolustolovníkům a k naší planetě.

Šéfkuchaři z celého světa, od prvotřídní gastronomie po kvalitní bistra, jsou zváni k účasti na této slavnostní události.

Pro každé menu bude typická příprava s menším množstvím tuků, cukrů a soli, zato s významným podílem zeleniny a obilnin, a s důrazem na princip « jíst dobře a zdravě » a být šetrný k životnímu prostředí.

Součástí projektu je návrh na poskytnutí 5% z prodejů tohoto večera některé místní neziskové organizaci působící ve prospěch zdravého životního stylu a životního prostředí.

Panna cotta z kozího sýru, lehce sušená malá rajčata, pečené papriky, pyré z červených paprik a křupavý chléb
Rilltes z vepřové krkovice a bůčku, nakládaná salátová okurka a červené zelí, francouzský dresing
Kozí sýr, lehce sušená rajčata, pečený žlutý papriky, pyré z červených paprik a křupavý chléb
Truffiat – brambory s petrželkou a cibulí zapečené v listovém těstě, česneková zakysaná smetana s bylinkami
Slávky s fenyklem ve smetanové omáčce
Marinovaný lososovitý pstruh, citronovou zakysanou smetanou a fenyklový salát
Marinovaný lososovitý pstruh, česneková zakysaná smetana, fenykl, římské listy a bramborové placky
Pečený lososovitý pstruh v listovém těstě s pórkem a špenátem, veloute s rajčaty a křupavé kapary
Čekankový salát s pomerančem a kozí sýr
Lososovitý pstruh, smetanový pórek, mladé brambory a petrželkový olej
Candát pečený s jarní cibulí v papilotě, hráškové pyré a vinná omáčka
Kachní stehno pomalu pečené se zázvorem a pomerančem, pečené čekankové puky a bramborové placky
Kuřecí roláda plněná bylinkami, máslový hrášek s mrkvi a bramborový závin a smetanová omáčka
Telecí závitek plněný mletým masem a cornichon okurkami, zelené fazolky a polentová kaše
Hovězí medailonky s chřestem, šťouchané brambory, omáčka se zeleným pepřem
Jehněčí plec pomalu pečená s cibulí, česnekem a rozmarýnem, bramborové pyré s hráškem a crumble s ementálem
Jehněčí plec pomalu pečená s cibulí, česnekem a rozmarýnem, bramborové pyré s hráškem a crumble s ementálem
Brie, chutney ze sušeného ovoce a křupavý chléb
Alsaský koláč se zakysanou smetanou a ementálem, sušené ovoce
Tart tatin s jablky, mandlový crumble, vanilková omáčka a vanilková zmrzlina
Profiterolky plněné slaným karamelem a jahodami
Čokoládová pěna plněná jahodami a čokoládový crumble
Čokoládová pěna plněná jahodami a čokoládový crumble
FAJNA FAMILIA - KONCEPT 5 RESTAURACÍ PO CELÉM KYJEVĚ.
pruh