Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

ELEVEN MADISON PARK

Michelin Restaurace Spojené Státy Americké
09. Září 2019

3 * Michelin, Executive Chef : Daniel Humm

NEW YORK       

          Restaurace mého oblíbeného šéfkuchaře a vzoru.

Rezervace
Příprava na návštěvu začíná 2 měsíce dopředu, kdy sedíte u počítače a děláte rezervaci. Přijít z ulice a sednout si je na 99 % zcela nemožné. Na rezervaci používají systém TOCK. Je to systém, který ihned po rezervaci Vám z karty strhnou peníze za menu v plné výši. Můžete si udělat rezervaci do hlavní části restaurace nebo k baru. V každé části podávají jiné menu za jinou cenu. V hlavní části restaurace stojí 8-10 chodové tasting menu 335 $ a na baru stojí 5 chodové tasting menu 185 $.

Restaurace se pyšní, že je PŘÁTELSKÁ K NÁVŠTĚVĚ DĚTÍ. Ano je, ale nechají si to zaplatit. Cena je v plné výše menu. Nelze, aby děti dostali pouze 5 chodové tasting menu z baru.

Návštěva EMP byl pro mne takový highlights a bylo by mně líto jít na oběd a nechat děti na hotelovém pokoji. Jsou velké, ale ne tak moc, abych jim tohle mohl udělat. A za druhé, jak jsem psal v sobotním příspěvku. Chtěl jsem hezky oslavit narozeniny.

Návštěva
Samotná návštěva je jako příprava na představení do proslulého operního milánského domu La Scaly. Výhoda je, že v EMP, nelpí na oblekách s kravatou jako například v Le Bernardin, Daniel nebo Per Se. Stačí si vzít kalhoty a košili. Děti měli dokonce tenisky. Viděl jsem lidi i v tričku. Klasika je pro mě fotka s vchodem do této restaurace.

Ráno už jsem raději ani nesnídal. Ne z důvodu nervozity, ale spíše z toho, jak jsou děti malé tak některé věci nejedí. Dopadlo to dobře a odcházeli spokojení.

Pokud tam půjdete, tak si budete vybírat do svého tasting menu jeden ze 4 předkrmů. Výhoda návštěvy ve čtyřech. Ochutnali jsme všechny. A to samé u dezertů, kdy vybíráte ze 3 dezertů.

Návštěva restaurace je představení a tady zahráli skvělé divadlo. S porovnáním minulé návštěvy v minulém roce se opakovali 4 chody. Myslel jsem si že se to nemůže stát. Nedostali jsme tradiční čédarové cookies, které jsme dostali vždy v předcházejících 3 návštěvách. Za to jsme dostali klasicky na cestu domu každý, sklenici granoly na snídani. Na konci už není jablkovice ale nově jablečná brandy. Jste přece v NYC. Městu, kterému se říká velké jablko.

Pro kluky jeden ze zážitků bylo ochutnání kaviáru. Viděli někde na youtube dokument o ruční výrobě kaviáru a jak je velice drahý. Tak to chtěli ochutnat už u Jeana George Vongerichtena.

Po návštěvě restaurace jsem jsme šli do Madison Square parku, který je hned vedle restaurace. Tam můžete krmit všudy přítomné veverky.

Show v kuchyni

Jakmile jdete do téhle restaurace, tak se těšte, co si na Vás vymyslí. Po každé se těším, až k Vám přijde číšník a pozvou Vás na prohlídku kuchyně. Tam je pultík a za pultíkem je zarámovaný obraz Milese Davise.

Jsou restaurace, kde se můžete podívat do kuchyně. Pokochat se a popovídat s kuchaři. Někde při prohlídce dostanete nějaký malý surprise. Dezert, čokoládový bonbon nebo domácí zmrzlinu.

V EMP/ zkratka ELEVEN MADISON PARK/ každý rok vymýšlí něco jiného. Letos to byl takový malý test. Namixovali Vám 3 různé malinovky. Každá ochucená jinou bylinkou. K tomu jste dostali kartičku a měli jste typovat, která bylinka je v dané skleničce. Prošel jsem a uhádnul. Navíc letos tam se mnou byli kluci, abychom tam oslavili moje narozeniny. Ty jsou školou povinné a opisovali. Kluci dostali navíc malé kuchařské čepice. Rok před tím byla na show příprava lízátka a dva roky před tím čerstvě nastrouhaná granita na takovém speciálním karuselu. Vše připravují u toho pultíku.

Od pultíku vidíte krásně na studenou kuchyni, cukrárnu, výdej teplé kuchyně a samozřejmě teplou kuchyni. Paradox je, že za cukrárnou jsou lednice, kde vyvěšují kachny na jeho signature dish.

PERLIČKA NA ZÁVĚR

Za dva dny po naší návštěvě zaplnili sociální sítě zprávy a rozchodu Daniela Humma a manažera Willa Guidara. Začali spolu pracovat od roku 2006 a od roku 2011 spolu začali podnikat. Restauraci odkoupili od velice známého restauratéra Mayera s miliardářem Noemem Gottesmanem. 

Skupina MAKE IT NICE provozuje restauraci Eleven Madison Park, restaurace Nomad v NYC, Los Angeles a Las Vegas, Nomad bary v Aspenu a Hamptonu, koncept rychlé jídelny Made Nice a dva nové připravované projekty. Jeden v Londýně v hotelu Claridge´s. V prostorách, kde předtím byla restaurace FERA šéfkuchaře Simona Rogana a předtím tam měl restauraci Gordon Ramsay. A další projekt je ve stylu fine dining na 425 Park Avenue.

Will Guidara bude vyplacen a pustí se do budování nové značky.

JAKMILE SE DOSTANETE DO KUCHYNĚ, TAK SE VÁM ZATAJÍ DECH. JÁ  SKORO NEVNÍMÁM SERVÍRKU CO VYPRÁVÍ A KOCHÁM SE POHLEDEM NA VŠECHNY SEKCE.
pruh