Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

EL CELLAR DE CAN ROCA

Michelin Restaurace Španělsko
03. Květen 2017

3 * Michelin, Executive Chef : Joan Roca, Executive Pastry Chef : Jordi Roca, Sommeliér : Josep Roca

GIRONA

       Tasting sezonní menu a jeden extra chod z druhého menu.
Atmosféra a servis byl skvělý. Přispělo k tomu i nádherné počasí. Ve středu restaurace je atrium, ve kterém jsou zasazeny stromy, a denní světlo tak dopadalo do restaurace.

Každý chod byl perfektně připraven, kreativně a u každého se strhla debata, jak to připravili. 

V pauze jsme se šli podívat do kuchyně, které vévodí Joan a Jordi. Bohužel ani jeden z nich nebyl přítomen, dva dny předem byli na předávání cen "50 nejlepších restaurací světa dle Pellegrina", které se konalo v Austrálii.
Zajímavé bylo, když jsme jeli do Girony (náš celodenní výlet), tak vedle nás seděl pár španělů. A jen tak mezi řečí jsem zaslechl, jak se baví o EMP (Eleven Madison Park). Když jsme vystoupili z vlaku, tak jsem řekl naší skupince, že je určitě potkáme u Roců. A potkali, když jsme se šli podívat do kuchyně. Seděli v kuchyňském koutku :-)
Nakonec návštěva Josephova vinného království, zahrady s bylinkami a malé olivovovníky na jeden z chodů.

Úplně nakonec shopping. Koupit kuchařku a parfém, který si nechali udělat a koupíte ho jen tam nebo přes internet.

Odpovím vám rovnou i na otázky, které mi přišly.

Rezervace?

Rok dopředu přes internet. Každého prvního přesně o půlnoci spouští rezervační systém. Pozor za 5 minut je vše vyprodané. Krásná práce naplnit restauraci na celý měsíc.

Původně jsem dělal rezervaci pro 4 osoby a tu jsem nakonec navýšil na 6 osob.

Cesta?
Letecky do Barcelony a odtud jsme jeli vlakem. Jezdí každou hodinu a jede od 40 minut do hodiny, dle toho jak rychlý vlak koupíte. My jeli rychlovlakem 200 km za hodinu. Někteří jezdí uberem, taxi nebo si půjčují auto.

Proč oběd?
Protože to mám rád. Rád vidím celou restauraci se zahradou, mám rád denní světlo a chci pořádně vidět jídlo. Hlavně degustační večeře trvá 4-5 hodin a tak se nám nechtělo končit o půlnoci, pak přesun na hotel a ve 2 hodiny ráno jít spát. A opravdu jsme byli najedení tak, abychom to lépe strávili.

A to jsme ještě netušili, že druhý den půjdeme do druhé restaurace bratří Roců přímo v Barceloně.

https://cellercanroca.com/index.htm 

Tohle je asi nejznámější rodina, kdy každý dělá něco a celek je famózní.
pruh