Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

DOMINIQUE ANSEL

Velká Británie Restaurace
14. Červen 2019

Dominique Ansel je šéfcukrář a majitel stejnojmenných pekáren v New Yorku, Londýně a Los Angeles. Vytvořil nejznámější pečiva na světě jako je Cronut®, The Cookie Shot, Frozen S'more, Blossoming Hot Chocolate a mnoho dalších. Nejčastěji se hovoří o tom jak Dominique vytvořil Cronut®. Jeho hybridní pečivo croissant-donut, který je patentované u United States Patent and Trademark Office.

Vyroben je z laminovaného těsta, které bylo přirovnáno k croissantu (ale místo toho používá patentovaný recept), je usmažen v oleji z hroznových semínek při kontrolované teplotě. Po usmažení je každý Cronut® obalen v cukru, plněn smetanou a nakonec přelit polevou. Celý proces trvá tři dny. Cronut® pečivo je dnes k dispozici pouze v lokalitách Dominique Ansel Bakery v New Yorku, Londýně a Los Angeles, přičemž chuť se každý měsíc mění v každé pekárně a nikdy se neopakuje.

LONDON                  Dominique teprve v 16 letech začal pracovat v restauraci kousek od Paříže. Ve svém rodném městě navštěvoval kulinářskou školu. V 19 let dokončil vojenskou službu a poté nastoupil do legendární cukrárny Fauchon jako jeden z 30 sezónních sezonních pracovníků. Na konci sezony zůstal pouze jeden zaměstnanec. Byl to on. Dominique zůstal s Fauchonem téměř osm let a pracoval na cestě vedoucí k mezinárodní expanzi. V roce 2006 se Dominique přestěhoval do New Yorku, a začal pracovat jako šéfcukrář v restauraci Daniel známého šefkuchaře Daniela Bouluda. Během šesti let získala restaurace třetí hvězdu Michelina a čtyřhvězdičkovou recenzi z The New York Times.

V listopadu 2011 otevřel Dominique s týmem pouhých čtyř zaměstnanců Dominique Ansel Bakery v New Yorku v Soho. V květnu 2013 se objevil Cronut®, který uvedl na trh tento malý obchod pro celý svět. V dubnu 2015 zahájil Dominique svou druhou prodejnu NYC, Dominique Ansel Kitchen, ve West Village. V červenci 2015 zahájil U.P.. Speciální stůl skrytý uvnitř kuchyně obchodu v New Yorku. Pouhých 12 míst se nachází v centru cukrárny v obchodě, kde se hosté mohou těšit na menu s dezertem, které se soustředí kolem tématu, které se mění jednou za dva roky.

V září 2016 otevřel Dominique Ansel v Londýně. Jídelní lístek pekárny, který se nachází mezi čtvrtí Belgravia a Victoria, zahrnuje řadu jeho signature dezertů a spolu s velkou částí nových výtvorů vyrobených pouze pro Londýn, jako je velšský rarebit Croissant, Banoffee Paella a Eton Mess Lunchbox. V poslední době začala pekárna obsluhovat Afternoon Tea.

Na tento afternoon tea jsem zašel spolu s mojí manželkou a dětmi. Děti si objednali, co se jim líbilo v chladící vitríně. Zajímavé je menu. Podívejte se na něj. Je sestaveno od semínka po květ. A tak to máte i jíst. Zajímavé je i servírování.

Obchod je asi 100 metru od Victoria Coach station. Odkud jsme dokonce jel dvakrát autobusem do Prahy 

Dominique vydal i super knihu SECRET RECIPES.

https://www.dominiqueansel.com/

Tohle místo můsíte navštívit a ochutnat original Cronut®
pruh