Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

COUPE DU MONDE DE LA PATISSERIE - MRAŽENÝ DORT

Soutěže
13. Únor 2019

Každý tým musí připravit tři stejné mražené dorty. Prezentují je odborné komisi, která je zastoupena každým státem. Po prezentaci se jeden krájí na plátky na degustaci.
Bylo zajímavé sledovat, jak každý komisař kontroluje konzistenci jednotlivých vrstev.
Jeden dort se fotí, jeden jde na degustaci a jeden jde do proskleného mrazáku a tento dort se dává na ledovou skulpturu, kterou každý stát musí vytvořit.

Před finálovým kolem a vyvrcholením této soutěže proběhne 50 národních kol.
Vítězové národních kol postupují do kontinentálních finálních kol.
Letos postoupily tyto státy
Amerika - Chile, Argentina a Mexiko
Asie - Singapur, Malajsie a Austrálie
Evropa - Švédsko, Belgie a Švýcarsko
Afrika - Maroko, Egypt a Alžírsko

Dále postupuje pět nejlepších států z posledních třech ročníků dle dosažených bodů
Itálie, Japonsko, Jižní Korea, Velká Británie a USA

A nakonec pět států, které dostanou divokou kartu od Gabriela Paillassona  (prezidenta soutěže).
Polsko, Brazílie, Čína, Taiwan a Tunisko

Dle regulí soutěže vítěz z roku 2017  (FRANCIE) se nesmí zúčastnit následujícího ročníku. U Bocuse d´Or to tak není.

Pořádně se prohlédněte, jak jsou poskládané jednotlivé vrstvy mražených dortů.
pruh