Beru na vědomí
Informuji uživatele, že tato webová stránka používá pouze krátkodobé soubory cookies, bez nich nebude web fungovat správně.
Podle nového zákona povinnost povolení/odmítnutí neplatí pro technické ukládání.

CITRÓN - Ravioli plněné ricottou s citrónovou kůrou

VIDEO MALL TV
30. Říjen 2020

CITRUSOVÉ PLODY

Jsou bohatým zdrojem vitamínu C, který posiluje imunitní systém, udržuje hladkou a pružnou pokožku. V jednom pomeranči je denní dávka vitamínu C.

Citrusy pomáhají v boji s rakovinou a to tím, že blokují množení rakovinových buněk. Brání tím vzniku metastáz a ničí látky, které rakovinu mohou vyvolat.

Obsahují bílkoviny, tuky, cukry, 60 druhů flavonoidů, karotenoidů a esenciálních olejů. Jsou zdrojem vlákniny, která zlepšuje zdraví zažívacího traktu a podporuje hubnutí.

Velké množství vitamínů skupiny B a E. Díky velkému podílu minerálních látek (vápník, mangan, železo, zinek, draslík, fosfor, hořčík, měď) jsou účinným lékem při kocovině̌.

Citrusy jsou bohatým zdrojem rostlinných látek, které mají protizánětlivé a antioxidační účinky. Jsou vynikající prevencí proti civilizačním a plísňovým onemocněním.

Citróny obsahují kyselinu askorbovou, která pomáhá v obraně proti infekcím a jako ochrana imunitního systému.

Pozor na konzumaci velkého množství citrusových plodů a džusů. Mohou zvyšovat riziko vzniku zubního kazu, jelikož citrusy obsahují kyseliny, které narušují a odvápňují zubní sklovinu.

Snažte se konzumovat ovoce v přírodní podobě, jelikož džusy mohou obsahovat velké množství přidaných cukrů.

Pozor na citrusovou kůru, která bývá chemicky ošetřena. Před použitím citrusy omyjte, abyste snížili množství pesticidů nebo raději použijte bio kvalitu.

MALL  TV            Když Vám zůstane těsto, tak vyzkoušejte ravioly. Zjistíte že jsou velice jednoduché. A když se je naučíte, tak už je můžete plnit čímkoliv.

Odkaz na video ZDE

Citrónová ricotta
250 g          ricotta 
50 g            parmezán
1 ks             citrónová kůra nastrouhaná 
                   Sůl

Ricottu protřete přes jemné sítko, aby se uhladila. Nastrouhejte do ní parmezán, trochu citronové kůry a přidejte sůl. Lehce promíchejte. Do zbytku těsta z tagliatellí vypíchejte kolečka. Lžičkou je naplňte ricottou. Půlku okrajů potřete rozšlehaným vejcem. Pak je přeložte k druhému kraji a slepte. Přiveďte k varu osoleno uvodu a vařte dvě minuty. Rozpusťte máslo a ravioli v něm prohřejte.

TIP: Do másla předem dejte šalvěj a lehce orestujte, nebo přidejte trochu pesta či rajčatové omáčky. 

Citrónovou kůru nahraďte nasekanou mátou.
pruh