ČERVENÁ ŘEPA - Kečup z červené řepy
ČERVENÁ ŘEPA Extrémně zdravá zelenina. Obsahuje vitamíny B a C, provitamín karoten, hořčík, draslík, vápník, sodík, křemík, selen, zinek, železo, kyselinu listovou, stopové prvky rubidium a cesium, antioxidanty betain a betacyanin. Neutralizuje škodlivé látky a pomáhá je vylučovat z těla. Zlepšuje činnost jater, ledvin, žlučníku, žaludku, mozku a činnost srdce. Snižuje krevní tlak, brání rozvoji aterosklerózy, podporuje činnost jater, zpomaluje projevy stárnutí a bojuje proti lupům. Zabraňuje průjmům, zbavuje střeva jedovatých látek. Má močopudné vlastnosti, urychluje zotavování po klíšťové encefalitidě a lymské borelióze. Je vhodná na posílení imunity, prevence rakoviny a rekonvalescenci.
MALL TV Zdravý domácí kečup z červené řepy se skvěle hodí k pečené rybě, drůbeži, vepřové krkovici a i ke zvěřině.
Odkaz na video ZDE
Kečup z řepy
2 ks velké řepy
150 g šalotka
0,5 lt jablečného džusu
400 g jablek Granny Smith,
100 g octu z červeného vína
100 g cukru krupice
2 ks hřebíčku
1 ks badyán
Řepu nakrájejte na silnější plátky, jablka na čtvrtky, šalotku na plátky. Vše dejte do hrnce, přilijte jablečný džus, ocet, přidejte cukr, hřebíček a badyán a hodinu pomalu duste pod pokličkou. Pak pokličku sejměte a tekutinu skoro vyvařte. Rozmixujte v mixéru i s kořením. Propasírujte přes jemný cedník.