Souhlasím
Tato stránka využívá pouze funkční cookies za účelem správné funkce webu. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.

BOCUSE D´OR - CHARTEUSES

Soutěže
22. Únor 2019

Nejprestižnější soutěž na světě, kterou vymyslel a uspořádal legendární kuchař Paul Bocuse.

Každý tým musel připravit dva Chartreuses pro 8 osob. Ty musely být totožně, složené z minimálně 50% rostlinných produktů a plněné dušenými měkkýši.

Každý tým dostal 32 mušlí sv. Jakuba, 60 slávek, 18 ústřic velikosti 2 a 60 vongolí.

Velikost Chartreusů - nesměla přesáhnout 20 cm v průměru. Prezentace byla na talířích dodaných organizátory.

Chartreusy byly podávány horké, doprovázeny jednou omáčkou, zatímco doplňky byly složeny z jedné či z několika zelenin spojené se salátovými výhonky a aromatickými bylinkami.

Chartreuses musel tým vydat po pěti hodinách práce. A za dalších 35 minut masovou mísu.

A proč CHARTEUSE? Byla to pocta Joel Robuchon - page officielle-.
Je to jeho signaturní jídlo.

Podívejte se jak se s tím popasovaly jednotlivé týmy.

JE VELKÁ ŠKODA, ŽE SE U NÁS NEPOŘÁDÁ KAŽDÉ DVA ROKY NÁRODNÍ KOLO.
pruh