BEEFEATER GIN
Pokud máte rádi gin, tak se tady zastavte.
LONDÝN / VELKÁ BRITÁNIE
Pár dní volna před stáží, tak proč ho nevyužít. Navštívil jsem s Martinem Žufánkem (dle jeho twitteru - Lihovarník, absintový evangelista a ginový hybatel) distilérku, kde se vyrábí světově proslulý gin od roku 1820 dodnes. Recept je přísně střeženým rodinným tajemstvím. Vymyslel ho lékárník James Burrough. Gin se vyrábí z alkoholu, získaného z vybrané kukuřice, sklízené na vrcholu zralosti a pečlivě smíchané s vybranými druhy ječmene. V každém ginu jsou používány jalovec, koriandr, mandle, lékořice, kořen a květ angeliky. Přidává se i sluncem vysušená kůra z pomerančů a citrusů z jižního Španělska. Vysoce kvalitní líh 96% spolu s bylinami a ingrediencemi se louhuje plných 24 hodin. Pak je nádoba zahřívána a začíná samotná destilace. Výroba touto cestou je sice dražší a složitější, ale gin získá jedinečnou suchou, čistou a jasnou chuť.
https://beefeaterdistillery.com/
Kdo nezná Martina a jeho skvělé produkty, podívejte se sem http://www.zufanek.cz/cs/